HomeGeen categorieHoud het groen
fietsen_gent5_0

Onze aarde heeft tegenwoordig al zo veel te voorduren. Met alle CO2 uitstoot en de menselijke vervuiling, krijgt de aarde het alleen maar moeilijker. Hoe mooi zal het zijn als we onze gehele samenleving CO2 vrij kunnen maken en we er voor kunnen zorgen dat de aarde niet meer vervuild raakt van plastic en andere troep. Afijn, het motto blijft altijd: de wereld verbeteren begint bij jezelf en wat kunnen we zelf nou beter doen dan ons leven zo in te richten dat we de aarde zo min mogelijk vervuilen. Een goed voorbeeld is natuurlijk het gebruik van de fiets in plaats van de auto.

 

Fiets de aarde schoon

Door de auto steeds vaker in de garage te laten staan en de fiets te pakken, help je het milieu al enorm om gezond te blijven. Je verbruikt geen brandstof met je fiets waardoor de oliewinning vermindert kan worden (mocht iedereen op dit geniale idee komen natuurlijk). Daarnaast is het natuurlijk zo dat je fiets geen CO2 uitstoot, wat natuurlijk heel veel scheelt. De fiets is dus onmiskenbaar duurzaam en goed voor het milieu.

 

Fiets je rijk

Fietsen is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Op internet zijn speciale calculators te vinden waarmee je op de cent kan uitrekenen wat je allemaal bespaart als je de fiets pakt in plaats van de auto. Het zal je nog verbazen wat het scheelt als je de fiets pakt voor de boodschappen in plaats van de auto. Maar eigenlijk is het heel simpel, je gebruikt geen brandstof en hoe minder je de auto gebruikt, hoe minder geld je uit hoeft te geven aan onderhoud.

 

Fiets je gelukkig

Het mag dan best klinken als een grote stap en misschien kost het je in het begin inderdaad meer moeite om al die boodschappen met je mee te moeten nemen op de fiets, maar uiteindelijk zal je er alleen maar profijt aan ondervinden. Simpel gezegd is het enkel een kwestie van gewoontes. Laat jezelf wennen aan je nieuwe levensritme en je zal er uiteindelijk alleen maar gelukkig van worden (en de aarde ook!).

Reacties zijn gesloten.